top of page
IMG_20230324_102150.jpg

MEGMŰVELÉSRE SZÁNT TERÜLETE FATUSKÓKKAL, GYÖKEREKKEL VAN TELE?

 A cserjéktől már nem látja az utat? Egy menetben szeretné mindezeket leküzdeni?

Lecsökkent, vagy nem kapta meg a terület alapú támogatását, mert a mezőgazdasági területén elszaporodtak a nem kívánatos fák, nádak, bokrok és cserjék? Plusz még a terület köves is? Egymenetben szeretné mindezeket leküzdeni?
 

Az út stabilizációs munkálatok mellett cégünk vállal mezőgazdasági, erdészeti területek rekultivációjában való részvételt is.
 

Még ha a terület köves is, vagy fák gyökerei szővik át, esetleg tuskó maradványok is vannak bene,  FAE SFH 225 adapterünk képes bozótos, fás területeken a fatörzseket maximum 45 cm átmérőig, köveket akár maximum 35 cm átmérőig homogenizálni (maximum 40cm munkamélységig).

 

Technológiai rendszerünk lényege

A tuskók, szár maradványok, bozótosok, és gyökerek megsemmisítésére egy olyan rendszert alkalmazunk, ami erdészeti szárzúzó, valamint tuskó-és talajmaró is egyben, mindezt egy menetben. Egyrészt, hogy azonnal lehessen növényeket ültetni. Másrészt így tápanyag utánpótlást is végzünk, az összeaprított növényi hulladék komposzttá érik.

 

Milyen területeken alkalmazható?
 

Erdészetekben: erdészeti szárzúzás
 

Egy olyan erdőgazdálkodási módszer, amely során a kivágott fák, csonkok, ágak és egyéb növényi maradványok aprításra, zúzásra kerülnek. Ez a folyamat segít az erdő talajának termékenységének fenntartásában, elősegíti a tápanyagok visszakerülését a talajba, csökkenti az eróziót és megkönnyíti az új növényzet telepítését. A szárzúzás gyakran használt eszköz a fenntartható erdőgazdálkodásban.

 

Mezőgazdasági területeken
Szárzúzásra-mulcsozásra, talaj erózió megakadályozására, gazdálkodás hatékonyságának növelésére.

 

A mulcsozás a modern mezőgazdaság egyik legfontosabb eleme. A finomra aprított növénymaradványok gyorsan bomlásnak indulnak, ami egyrészt tápanyag utánpótlást biztosít, másrészt a csökkenti a betegségek esélyét és a kártevők életterét. A talaj felszínén, vagy annak közelében történő marás következtében egyenletesen szétterített mulcs megakadályozza a talajeróziót, másrészt nem lesznek gyomnövények, a tápanyagok pedig a vízkimosás kizárásával megkötve maradnak a talajban.

Legyen szó bekötőutakról, dűlőutakról, művelésbe bevonni szánt elhanyagolt területekről, Fendt traktorunk FAE SFH 225 adapterünk segítségével gazdaságosabbá teszi a mezőgazdasági területek megművelését.

Építőiparban

Kinézett egy építési területet magának, és minden rendben is lenne, ha nem nőtte volna be a gaz, a cserje és még grátiszban köves is?

Eltávolítjuk a bozótot, cserjéket, gazos, elvadult részeket mielőtt felvonulna az építkezés, így részt veszünk a hatékony építkezés előkészítésében.

Legyen szó építés előtt álló telkekről, lakóparkokról, ipari építkezések területelőkészítési munkálatairól, segítünk, hogy minél gyorsabban megkezdődhessen az építkezés.

 

Miért is gazdaságos?
 

Mert sokkal tartósabb, alaposabb eredményt érünk így el nagyteljesítményű szárzúzónkkal, mintha például kézzel ásna, csákányozna, vagy kapálna. A talaj legfelső rétegéből a gyökerek felaprítása, eltávolítása után könnyebb a további művelési munka. Nagy felületen is egyenletes minőséget tudunk biztosítani.

Másrészt területalapú agrártámogatását elvesztheti, ha elhanyagolja a földjét! Legyen szó legelőkről, elgyomosodott szántókról, mezőgazdasági táblákról, ezek széleiről, erdőszélekről. Segítünk, hogy újra művelésbe foghassa azt, amit az elvadult növényzet belepett és helyet csinálunk haszonnövényei, állatai számára. Így tökéletesen jogosult maradhat!

 

Természetesen ez csak néhány példa volt, hisz számos területen használható még szárzúzónk:

  • ideiglenesen használt, benőtt földutak rendbetételére

  • lőterek, gyakorlóterek, sportpályák tisztítására

  • ipari vezetékek, vasútvonalak védőtávolságának biztosítása

  • utak, földutak, makadám utak széleinek karbantartása

 

Árajánlatot csak a terület előzetes megtekintése után, a feladat pontos ismeretében tudunk adni.

Forduljon hozzánk bizalommal!

bottom of page